ДИЈАМАНТСКА МИКРОДЕРМОАБРАЗИЈА

од  |  0 коментари

Микродермоабразијата е еден од најпопуларните третмани во светот за блескав тен и чистота на лицето. Се работи за безболна терапија каде со помош на дијамантски прстени се врши пилинг на кожата и со тоа се постигнува нејзино интензивно обновување. На тој начин се зголемува отпорноста на кожата и се постигнуваат одлични резултати во борба против митесери, лузни од акни и изразени брчки.

Дијамантската микродермоабразија е механичко отстранување на површинските изумрени слоеви на кожата, со помош на сонда со дијамантска глава и вакум, при што во исто време се врши и вакум масажа која допринесува за подобро чистење на лицето, подобрување на циркулацијата и лимфна дренажа. Се постигнува раст на нови клетки во базалниот слој на кожата.

Овој циклус трае 2 недели, а во зрелите години се успорува, па треба да се забрза. Кај млади со масна кожа не доаѓа до редовно луштење на старите клеткии затоа тие се склони према акни. Затоа овој третман се препорачува и кај млади и кај зрели кожи. Микродермоабразијата е идеален пилинг. Допринесува кожата да се обнови на следниот начин:

  • Ги смалува старечките пеги (хиперпигментации) и малите брчки
  • Ги намалува проширените пори. Стимулира создавање на нов колаген.
  • Го подобрува тонусот и текстурата на кожата.

Подобрување на составот на кожата има веднаш по првиот третман. На образите се појавува руменило, тенот се изедначува, кожата е мазна. За оптимален ефект треба да се направат 4-6 третмани кои се работат еднаш на 7 дена. За да ја одржуваме убавината на кожата, потребно е да се повтори третманот на секои три месеци. Самиот третман не трае подолго од 30 минути, а освен на лицето може да се применува на рацете, вратот и деколтето.