Како да направите вашата облека да делува поскапо

од  |  0 коментари

Доколку не сакате вашата облека да изгледа евтино  и сакате да направите  со мали измени да изгледа поскапо тогаш модерирајте ја облеката со следните неколку корисни совети од блогерките.

1, Променете ги копчињата на вашите палта, блејзери, свилени кошули и блузи и дадете им подобар изглед на вашите парчиња.

DIY-STUD-BUTTON-SHIRT-018-1

2. Упатете се кон хемиско чистење. Поефтините алишта кои се чистат на хемиско чистење можат да добијат инстант посвеж изглед. Пробајте поднесете ги вашите фармерки, фустани па дури и џемпери на хемиско чистење и ќе бидете задоволни од резултатот кој ќе го добиете.

dry-cleaning

3. Остранете гп вишокот на детали, украси и слични додатоци на облеката, чизмите и чанитите. Едноставните предмети и болека не само што изгледаат шик туку се и безвременски.

Chains-buckle-leather-handbag-Fashion-rivets-tassel-Genuine-Leather-Handbag-2012-FREE-SHIPPING-WHOLESALE-women-bags

4. Грижете се за вашата облека, чанти и чевли. Иако се поефтини не оставај те ги незаштитени кога ги скалдирате. Алишатата згржете ги во вакумирани кеси исто така и чизмите, а чантите гледајте да ги премачкате со влажно марамче од време на време за да изгледаат нови и да не се оштетуваат.

store

5. Доколку ви се потребни класични кошули кои нудат подобар квалитет а сепак ќе бидат поефтини тогаш купете машка кошула во најмалите броеви, не само што ќе ви заштеди пари туку и ќе има подобар квалитет.

buttonsDM2803_228x293

6. Репарирајте ги своите чевли. Чевелот поправен кај чевлар секогаш изгледа подобро и поново.

broken-heel-vert

 

7. Посетете го кројачот од време на време. Доколку ви се потребни различни шиења, распарани работи, скинати џебови, и слично или едноставно потребно ви е ново палто како она од Зара кое толку ви се допаѓа- сошијте го. Секое сошиено палто нема да изгледа добро доколку не е направено од материјал кој изгледа скапо, зато одбирајте внимателно.

2d67fd29f07c68fd2b437fb514f32e9a

 

8. Доколку прерамките на вашата ташна изгледаат грубо и остарено и почнале да се лупат ,не мора да ја менувате чантата променете ги само нив. Со менувањето на прерамките вие добивате сосема нова чанта која изгледа поскапо.

13-Large-Handbags