Подобрете го сексуалниот живот

од  |  0 коментари

Според голем број на истражувања дојдено е до заклучок дека секс го зајакнува имунитетот, и доколку редовно се практикува помага во ослободување од стрес. Истражувањата исто така покажуваат дека, две третини од жени ова предност ја користат само еднаш неделно. Се користат со различни изговори како би ја избегнале интимноста со партнерот.

Замена за кафетин – тешко да има таква жена на светот која барем еднаш како адут за да избегнат секс со партнерот, ја има искористено главоболката. Според едни истражувања направени во Америка од областа на сексуална медицина укажуваат дека жените кои најчесто патат од главоболки или мигрени се оние кои немаат редовен секс. Едни други истражувања покажаа дека секс е лекот против главоболка.

Хроничен замор – можеби дамите не би во толкава мера избегнувале секс да не се преоптоварени со обврски на работа и во домот, кои за последица имаат замор и исцрпеност. Психолозите советуваат дека добитната комбинација е повеќе сон и дополнителна енергија која ќе ја добиете со редовно вежбање. Заборавете го маратонскиот секс кои постои само во филмовите и во книгите, бидејќи понекогаш е доволна и краткотрајната акција како би се задоволиле себеси и Вашиот партнер.

Привремена лутина – на жените кои имаат во генетскиот код запишано да не зборуваат веднаш на партнерот кога ќе ги налути или разочара со некоја постапка. Со текот на време тие негативни чувства се акумулираат, и многу влијаат на квалитетот на сексуалниот живот. Наместо да молчите и да се потполно оддалечите од партнерот, речете му што ви е во умот, па дури и да се скарате.

Заборавените страсти – со копнеж се сеќавате на првите месеци на врската и тоа како не сте можеле да се заситите од партнерот, а сега паднавте во рутина и готово да Вие е сеедно. За да врската не Ви се распадни, поделете ги со Вашиот сакан вашите фантазии, распрашајте се за неговите желби, а не би било лошо да целата приказна е зачините со секс. Старата страст гарантирано ќе се врати.