Тајната на успешниот брак

од  |  0 коментари

Најновите истражувања покажаа дека тајната на долговечен и успешен брак е скриен во едноставен рецепт: четири бакнежи на ден, секс три пати неделно и разлика од две години помеѓу партнерите.

Доколку сопружниците имаат заеднички хоби, ако најмалку три пати ќе се прегрнат во текот на 24 часа, кажат барем еднаш во денот “те сакам” и заеднички споделат два романтични јадења во месецот, тоа значи дека нивната врска е нераскинлива.

Психолозите исто така имаат откриено дека сопружниците можат готово да бидат сигурни дека ќе останат верни еден на друг “додека смртта не ги раздели” доколку се имаат запознаено преку пријатели и дeка се имаат венчано по три и пол години врска.

Резултатите на едни истражувања покажаа дека, еден од главните предуслови за брак на долги патеки е да младоженецот во моментот на венчавка има 31 година и да е постар од невестата точно две години и три месеци.

После венчавката и спласнувањето на возбудата околу венчавката, важно е да се одржи ритуалот на редовно бакнување, галење и романтични излегувања.

Истражувањата исто така покажаа дека идеален момент за доаѓање на прво дете е периодот од две години и два месеци по венчавката.

Освен честите бакнувања и прегрнување, психолозите советуваат да сопружниците секогаш бидат во контакт без разлика на тоа каде се наоѓаат, и тоа по пат на телефон, sms пораки и по пат на mail.

Два патувања за викенд и едно патување во странство годишно сако ќе го зацврстат Вашиот брак, истакнуваат психолозите.